Missade du Rioja Sommelier Award? Se filmen!
Fler bilder från RSA 2010

Glad publik

Vinnarna Restaurangakademien lägger pannorna i djupa veck

Även juryn får prova vin - Här ser vi Karsten Thurfjell

Juryn - Ulf Sjödin, Mikael Mölstad och Karsten Thurfjell
Nya bilder från Rioja Sommelier Award

Lag Gustibus

Vin avnjöts

Mera vin

Full fart på minglet
Kort sammanfattning Rioja Sommelier Award - RSA
Då var RSA över. En lyckad eftermiddag fick sitt slut när Restaurangakademiens lag presenterades av juryn som årets segrare. Camilla Hansson, Karl Ljungström Kahn och Fredrik Lundgren blev oerhört glada samtidigt som en besvikelse sköljde över de andra lagen.
Nivån på tävlingen har stigit för varje år och vi kan dock trösta de lag som inte vann att årets tävling var den absolut svåraste.
Årets vinnare - Restaurangakademien
Segerchecken - En resa till Rioja
Och vinnare blev...
Två blev Vinkälland, trea Gustibus och på fjärdeplats kom Grythyttan.
Mer info snart...
Vinnare av utslagsfrågan blev...
Ingen svarade rätt på publikfrågan...
Snat dags för prisutdelning
Bilder från tävlingen
Exempel på vad de tävlande går igenom
Förutom vin har Rioja tre andra produkter som är ursprungsmärkta. Vilka är produkterna?
Svara på det på 30 sekunder.
Andra blindprovningen är klar...
Bra barhäng
Nu börjar det

Bilder från buffén


Tävlingsledare Mario och jurymedlem MW Ulf Sjödin

Team Grythyttan är först på plats.
Snart Rioja Sommelier Award
För er bloggläsare kan vi även avslöja en rolig nyhet. Den som gör det vinnande laget sällskap ner till Rioja är ingen mindre än Kajsa Bergqvist! Vår gamla friidrottshjälte Kajsa gör nu karriär i vinvärlden och följer med ner till Rioja som ytterligare en inspirationskälla för det vinnande laget.

Här ser ni förresten Rioja Sommelier Award-generalen Tomas på väg till Och himlen därtill.
Vinnare utsedd i Riojatävlingen!
Nu den enväldiga juryn utsett vinnaren i den andra Riojatävlingen. Vinnare av Tempranilloglasen från Riedel blev Karin Hammerby. Grattis Karin!
Karin är även en av deltagarna i Vinkällans lag som tävlar i Rioja Sommelier Award. Kanske blir Karin vinnare även imorgon?
Frågan
Bodegan Baigorri är speciell då vinet aldrig pumpas omkring. Hur tillverkas vinet?
Karins svar
Man använder helt enkelt tyngdkraften i stället för att pumpa omkring vinet. För att göra detta möjligt har man byggt en enorm byggnad där huvudparten ligger under markytan, 20 meter ner i marken. En fantastisk futuristisk skapelse som jag bara har sett på bild men som jag gärna vill och tänker besöka
Motiveringen
Om du vinner, vilket Riojavin blir det första du dricker ur glasen?
Karins motivering
Det finns så många goda riojaviner att välja mellan, men i detta fall så skulle jag följa upp frågan, och välja ett glas Baigorri Reserva Tempranillo 2005, mycket gott och dessutom lovordat av många vinexperter. Samtidigt skulle jag tänka mig att jag satt på en solig kulle och tittade ut över den del av Baigorris anläggning som syns ovan marken.
Rioja Sommelier Award närmar sig
Rioja Sommelier Award 2010
Plats: Och himlen därtill, Götgatan 78 Stockholm
Datum: 12 maj
Tid: 12.00 - 14.00
Den emmineta tävlingsledningen består av: Mario Moroni (Chefssommelier på Pontus!) och Charlotte Bengtsson (Ward Wines)
Den välmeriterade juryn utgörs av: Mikael Mölstad (White Guidesgeneral) Karsten Thurfjell (Medlem i Gastronomiska Akademien) och Ulf Sjödin (Master of Wine)