Fotbolls-VM

Ni har antagligen inte missat fotbolls-VM. Efter en knacklig start lyckades det framgångsrika spanska landslaget - "La Roja" - ta sig vidare från gruppspelet. Idag ställs man mot sina iberiska grannar Portugal. En av VM:s hittills mest spännande matcher går av stapeln ikväll med matchstart 20.30. Missa inte.

Och ska ni ändå se spanska fotbollslandslaget spela se dem på spanskt vis. Skippa ölen och chipsen. Plocka fram lite tapas - skinka, oliver och ostar kanske - och korka upp en flaska Rioja. 


Spanske förbundskaptenen Del Bosque.

Tapas Fantasticas

Nu är vi tillbaka på kontoret efter en midsommarhelg fullspäckad med god mat och dryck. Även om engelsmännen inte firar midsommar så fick också de (eller i alla fall Londonborna) tillfälle att smaka på god mat och dryck under midsommarhelgen då "Tapas Fantasticas" anordnades i London. Gratisfestivalen gick av stapeln i centrala London, pågick i tre dagar och bjöd på god mat och dryck och trevlig underhållning på Riojavis. Mer om Tapas Fantasticas kan ni läsa här.Rosétider och midsommar

Midsommar närmar sig med stormsteg. Sillen ska fram, potatis ska kokas och rosévin ska ställas på kylning. Om ni behöver rosévinstips så har SvD haft en rosévinsduell där Marqués de Cáceres Rosado får fina betyg. Duellen ser ni här.

Se nu till att ha en trevlig midsommar med god mat och dryck!


Världklass i Riojas startelva.

VM-festen är igång nere i Sydafrika. Såhär i fotbollstider vill vi inte vara sämre och presenterar därför Riojas egna VM-elva. Nedan kan ni läsa om världens förmodligen bästa vin-elva. Kan Frankrike, Tyskland, Chile, Sydafrika, Australien, Argentina, USA eller någon annan VM-nation ställa upp med en lika stark elva?Målvakt
Roda I (73862) - Legendarisk trots sin unga ålder och som sedan debuten visat anspråk på att tillhöra den absoluta eliten.

Backar
Vänster: Egomei (94075) - Fått oförtjänt mycket kritik för att spela själviskt. En världsspelare som fått sitt stora, internationella genombrott.
Vänster mitt: Faustino 1 (2678) - Legendar med mångårig erfarenhet och stark känsla för sitt ursprung.
Höger mitt: Ramón Bilbao (6131) - Självklar för att få bredd på backlinjen. Ung, snabb, snyggt förpackad och en spelare med framtiden för sig.
Höger: Enopion (95981) - Överraskningen som redan, bara något halvår efter debuten på den internationella arenan, ses som ett av de starkaste korten i hela laget.

Mittfällt
Mitt-mitt: El Puntido (90003) - Spelar en avgörande roll för framgångarna med sin självsäkra men ändå lyhörda attityd.
Mitt-vänster: Baigorri (95400) - Den hårdföra basken som efter bara några säsonger lyckats skapa sig ett namn som elegant och hårdför kantspelare i en och samma skepnad.
Mitt-höger: Baron de Ley (87949) - Ung, pålitlig, mycket modern i sin stil men med tydligt ursprung som gör denna högermittfältare unik.
Höger: Torre Muga (73710) - Reslig, erfaren, mångårig aktör på den internationella banan, inte minst för sin längd. Samtidigt elegant och med en närmast osviklig känsla för stabilitet.
Vänster: Marqués de Riscal (2573) - Spektakulär kropp, både modern och traditionell i sin spelstil. Ett bra exempel på hur laget lyckats med generationsskiftet.

Anfall
Fincas de Ganuza (94121) - Lika mycket en överraskning som självklar. Här hittar vi klass, spelöverblick och en oöverträffad förmåga att hitta målet.

Coach
Castillo Ygay Gran Reserva Especial (2501) - Erfaren, listig, orubblig, elegant och närmast helgonförklarad, från legendariska årgången 1970. Så mycket finess och erfarenhet i en och samma gestalt är svår att finna.

Klonad Tempranillo

1988 fann en bonde i Rioja en klasse gröna druvor bland sina blå Tempranillo. Det visade sig vara naturligt klonade Tempranillodruvor. En ny druvsort blev upptäckt.

2006 blev det tillåtet att använda den klonade druvan i Rioja och nu har det första vita vinet helt baserat på vit Tempranillo lanserats. Men bara i 3 450 exemplar.

Vad vinet heter? Gissa. Eller läs i nyhetsbrevet som kommer snart...

Dags att bryta tystnaden

Nu är det dags att bryta tystnaden som har varit här på bloggen. Det gör vi genom att rekommendera en annan blogg, nämligen Café Rotsunda. Där skriver Michel Jamais bland annat om alla vinmiddagar han anordnar. Förra veckan ordnade han årets första sommarmiddag och till lammet serverades självklart Rioja. Läs bloggen här. Eller här.Michel och ett glas vin.

RSS 2.0