Fler bilder från Embajada de Rioja


Diskussionerna i full gång.


Stämningen var på topp - det blev till och med kramkalas.


Embajada de Rioja

Igår firade vi att 2010 års skörd klassats som "excelente". Det gjorde vi genom att bjuda in några av våra Riojavänner till Riojas ambassad - vårt kontor på Riddargatan - på en trevlig provning. 22 spännande Riojor väntade deltagarna. Tillsammans med goda tapas, trevlig musik och gott sällskap blev kvällen mycket lyckad!

Tack alla som kom!
/RiojagängetEn del av uppställningen.


Tapasbordet med ost, skicka och annat smått och gott.


Några av deltagarna i aktion.

Rioja/ La Rioja

Det finns mer än ett Riojadistrikt i världen. Förutom spanska Rioja, som är ett av världens mest kända vindistrikt, finns nämligen La Rioja i Argentina. I La Rioja finns det dessutom en liten vinproduktion. Detta har varit upphov till en lång namnstrid mellan spanjorer och argentinare.

Förra veckan avgjorde förvaltningsdomstolen i Argentina då namnfrågan till slut. Och där kom man fram till att vinet från det argenstinska La Rioja även fortsättningsvis får märkas med La Rioja. Bland annar skriver bloggen Inside Rioja väl om ämnet här.

Vill ni vara säkra på att den Rioja ni ska köpa verkligen kommer från Riojadistriktet i Spanien? Leta efter det officiella Rioja-sigillet (som ni ser på bilden nedan). Nu dags att åka till Vinskribenternas förenings vårträff!


Så här ser Rioja-sigillet ut.

/ JP

Se den stora Riojaprovningen i NY live!

Idag håll den tredje årliga "Rioja Grand Tasting" i New York. Förutom den stora provningen kommer även flera seminarier äga rum, liksom intervjuer med stora branschprofiler från både Rioja och övriga vinvärlden.

Är du inte på plats i NY? Det gör inget - från 16.00 (svensk tid) kan du följa provningen här på Riojabloggen. Så missa inte! Mer information om provningen hittar du här. / JP


Watch live streaming video from vibrantrioja at livestream.com

Vinglashållarhalsbandet löser alla dina mingelproblem

Jag har upptäckt ett stort problem när man är på olika mingelevent. Ofta får man stå och hålla i en tallrik och försöka äta. Samtidigt som man ska klara av att hålla sitt vinglas och dricka. Det är ju nästan omöjligt. Därför blir jag glad när WineEnthusiast Catalog lanserar Wine Glass Holde Necklace.


Wine Glass Holder Necklace - en revolutionerande mingelprodukt

/ JP

RSS 2.0