Rioja på Nobelefterfesten

För sjätte gången i ordningen var Rioja officiellt vin på Nobel NightCap, Nobelbankettens efterfest. Liksom tidigare år var det en salig blandning av nobelpristagare, politiker, näringslivsrepresentanter och studenter som roade sig fram till småtimmarna.

Vår alldeles egna Riojabar var välbesökt hela kvällen och många av kvällens digniteter fick smaka såväl moderna som klassiska riojor, både vita, roséer och röda. För alla er som inte kunde närvara - nedan kommer en snabb sammanfattning av kvällen - i bilder.


Johanna Webers vin(n)arresa i Rioja - del fyraSå här kunde en monter se ut.

 

Restaurangen på Dinastia Vivanco hade Tapas som verkligen tilltalade oss. Det var färska råvaror och kändes fräscht.

Dinastia Vivanco

När vi steg utanför Dinastia Vivanco så möttes vid av denna vy, helt underbart fint!

 Johanna Webers vin(n)arresa i Rioja - del tre

Johanna Weber vann förra året en resa till Rioja i en tävling annordnad av DOCa Rioja och Aftonbladet. Här kommer del tre i hennes reseberättelse.

På restaurangen tjuvkikade vi på vad det var grannarna åt och tyckte att paret bredvid såg ut att äta någonting gott. På avstånd såg det ut som tomat och mozarella men ack som vi bedrog oss. När tallriken kom in var det sugproppar från en bläckfisk som låg i någon konstig sås, mindre gott!

 

Vintunnor på Dinastia Vivanco.

 

Vi var på ett museum som tillhör Dinastia Vivanco och bland annat fanns det montrar med mängder av vinöppnare. Det var öppnare som var gjorda som gubbar, nakna kvinnor, djur eller bilar. Ett par montrar innehöll även öppnare som var gjorde som smycken, exempelvis så fanns det någon som man kunde ha som ett halsband. Häftigt!

 


Johanna Webers vin(n)arresa i Rioja - del tvåDessa två viner blev våra favoriter. Det bästa är att de även finns att köpa på systembolaget i Sverige.


På Logronos gator var det hela tiden proppfullt med människor. Det som var den gemensamma nämnaren överallt var mat och dryck, i varenda hörna stod folk och åt tapas och drack vin. Stämningen var god.

 


Då matsedeln var på spanska så visste vi inte vad det var vi beställde. Vi trodde dock att det var hela måltider som stod på matsedeln och beställde därför varsin rätt. Så var dock inte fallet utan det vi fick in var ett fat med räkor och ett fat med musslor vilket inte gjorde oss särskilt mätta. Men gott var det!


Johanna Webers vin(n)arresa i Rioja - början

Förra året hade genomförde vi tillsammans med Aftonbladet en tävling där vinsten var en resa till Rioja. Lycklig vinnare blev polisstudenten Johanna Weber. Nyligen var hon i Rioja tillsammans med en god vän. Och här kommer hennes reseberättelse:

Vid ankomsten till Bilbao så sken solen och det var 18 grader varmt. En behaglig temperatur jämfört med den blåsiga hösten hemma i Sverige. Vi körde mot huvudstaden Logrono och möttes av en helt fantastisk miljö. Berg, vidder, odlingar och barrskog som överlappade varandra längs med vägen. Detta i kontrast till den enorma aktivitet och rörelse som ägde rum inne i Logrono gjorde upplevelsen ännu mer uppseendeväckande.

Under resan hann vi besöka tre vingårdar; Darien, Dinastia Vivanco och Marqués de Riscal. Den sistnämna vingården bjöd på ett vitt vin med smak av fläder och ett lagom kraftfullt rödvin som hade en mjuk och god eftersmak, dessa viner blev våra favoriter under resan.

 

Efter en lång dag ombord på ett flygplan så var det härligt att mötas av denna syn. Bilden föreställer Marques de Riscals huvudbyggnad.


RSS 2.0