Sommar eller höst?

Slutet av september är klurig. Ibland är det höstlikt som tusan med regn och blåst. Sen dagen efter kan det vara strålande sol, värme och fyllda uteserveringar. Så nu såhär inför helgen, ska man satsa på en frisk rosé för en solig lördag? Eller en superklassisk röd Rioja till en mustig höstgryta som tillagas medan regnet smattrar mot rutan?

Eller så gör man som JP och tar både och. För säkerhets skull…
/Tomas


Fler bilder från festivalen


Festivalens huvudperson, Navarrasonen och regisören Montxo Armendáriz (till vänster) tillsammans med sina producenter, gillar Rioja.


Det var kö till Riojabaren hela kvällen.


Glada gäster poserar med en flaska.

Rioja på spanska filmfestivalen

I fredags deltog Rioja på spanska filmfestivalens avslutningsfest. Den ägde rum på Bio Rio i centrala Stockholm efter visningen av filmen Chico & Rita. 150 prominenta gäster fick under 3 timmar välja bland 11 Riojaviner som vi serverade. Stämningen var på topp och det var väldigt kul att alla var så nöjda - både med filmen och med Riojavinet.Vi dukade upp elva olika Riojaviner - både klassiska och moderna.


Så här såg det ut på nära håll.


De första gästerna anländer och gör mig och Tomas glada.

/JP

Alkoholpolitiska nyheter - och en ledsen kollega

Nu på morgonkvisten har vi fått läsa om två alkoholpolitiska nyheter. Dels utreder Systembolaget om man ska börja med hemleveranser, något som uppmärksammas stort både i till exempel DN och Aftonbladet. IOGT-NTO var inte sena i sin kritik.

Dagens andra inlägg handlar om alkoholskatten som förblir orörd. Däremot höjs tobaksskatten vilket innebär att både cigaretter och snus blir dyrare. En mycket tråkig nyhet för min snusande kollega Tomas Fyhr som varit ledsen hela morgonen.


En ledsen och förtvivlad Tomas Fyhr sekunderna efter beskedet om den höjda tobaksskatten.

/JP

Spansk filmfestival

Idag deltar Rioja i Spanska Filmfestivalens avslutningsfest (visserligen avslutas festivalen först på söndag men ändå). Vi förbereder oss därför för fullt. Vänliga importörer har bidragit med vin och jag och Tomas kommer att vara på plats på Bio Rio där vi kommer att servera prominenta gäster goda Riojaviner.

För er som inte kommer förbi - ha en trevlig fredag!


Riojavinet vi tar med oss till Bio Rio - tack alla importörer som bidragit!


Vinlistan som vi tar med oss till Bio Rio. Riojagängets ad- aka Tomas Fyhr - ligger bakom designen.

/JP

Nu händer det grejer

Nu är det mycket som händer i Riojaprojektet. Vi jobbar för fullt för att ta fram förslag på nästa års plan - och den blir bättre än någonsin. Dessutom är det flera aktiviteter som följer till hösten. Mycket roligt tycker vi.

Men allra närmast på tur står spanska filmfestivalen i Stockholm där Rioja självklart finns på plats. Dessutom så bjuder vi tillsammans med Voodoo film på 4 biljetter till visningen på fredag och det efterföljande partajet - där regissörer, ambassadörer och andra höjdare finns på plats. Tävla här så kan du komma och göra oss sällskap på Bio Rio på Hornstull i Stockholm. Missa inte!


Smygtagen bild ett: Tomas skriver kreativa förslag till planen. Och min kollega Rebeccas axel skymtar längst ner till höger.


Smygtagen bild två: Tomas funderar på kreativa förslag till planen. Och min kollega Rebecca vägrar fortfarande flytta på sig.

Spanien fixar EM-biljett i Logroño

Det råder fotbollsfeber i Rioja idag. Världens bästa fotbollslag, spanska landslaget La Roja, ställs mot lilleputtlandet Liechtenstein i Logroño. Trots skador på ordinarie mittbackspar förväntar sig ingen något annat än en spansk vinst, vilket skulle leda till att Spanien säkrar en plats i 2012 års EM-slutspel. 

Bara träningen inför matchen på matcharenan Las Gaunas drog 13 000 åskådare. Och idag förväntas stadion vara fullsatt med 17 500 fotbollsgalna Riojabor. Det får mig att fundera: undrar om kioskerna i Las Gaunas bjuder på härliga tapas och Riojavin, istället för trött korv med bröd och slaskig öl?

 


13 000 pers såg Xaxi, Iniesta och grabbarna köra triangeln.


Riojaborna flyr man ur huse för att få en glimt av sina fotbollsidoler.

Läs mer om matchen (på svenska) här.

/JP


RSS 2.0