Höst, vin och mat i Rioja

Första hela dagen är fullpackad med upplevelser. Tre bodegor, totalt skilda i stil, har vi hunnit besöka. Den moderna Altanza, den stora klassikern Federico Peternina som fräschat upp sig helt fantastiskt och så den makalösa lille vinmakaren Miguel Merino på hans småskaliga bodega med samma namn. Däremellan hann vi klämma in en sen spansk lunch med Riojadelikatesser som skinka, sparris, croquetas och grillad spädgris och lamm.

Följ gärna resan på Fredrik Schelin och Anders Öhmans bloggar också! (De är dessutom bättre fotografer).


Höstvy i Rioja från bodegas Altanza


Federico Paterninas "kapell" med årgångar ända tillbaka till sekelskiftet. Vi testade ett magiskt vitt vin från den särskilt goda årgången 1982.


Spädgrisen var uppskattad som lunch


Sverigevännen Miguel Merino, han gör bland annat ett vin tillsammans med svensken Lars Torstensson, bland sina kära vinfat.


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Nice sida! Hur länge har du haft din sida?

2012-01-12 @ 23:10:24
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0