Johanna Webers vin(n)arresa i Rioja - början

Förra året hade genomförde vi tillsammans med Aftonbladet en tävling där vinsten var en resa till Rioja. Lycklig vinnare blev polisstudenten Johanna Weber. Nyligen var hon i Rioja tillsammans med en god vän. Och här kommer hennes reseberättelse:

Vid ankomsten till Bilbao så sken solen och det var 18 grader varmt. En behaglig temperatur jämfört med den blåsiga hösten hemma i Sverige. Vi körde mot huvudstaden Logrono och möttes av en helt fantastisk miljö. Berg, vidder, odlingar och barrskog som överlappade varandra längs med vägen. Detta i kontrast till den enorma aktivitet och rörelse som ägde rum inne i Logrono gjorde upplevelsen ännu mer uppseendeväckande.

Under resan hann vi besöka tre vingårdar; Darien, Dinastia Vivanco och Marqués de Riscal. Den sistnämna vingården bjöd på ett vitt vin med smak av fläder och ett lagom kraftfullt rödvin som hade en mjuk och god eftersmak, dessa viner blev våra favoriter under resan.

 

Efter en lång dag ombord på ett flygplan så var det härligt att mötas av denna syn. Bilden föreställer Marques de Riscals huvudbyggnad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0