Att anlända till tapas

Det finns få saker som går upp emot att anlända till Riojas huvudstad Logroño, slänga in sin väska på hotellrummet och sedan direkt ge sig ut i vimlet på tapasgatan Calle Laurel. Efter flygresan och efterföljande bilfärd genom Sierra Cantabria är det fantastiskt skönt att bara gå ut på gatan, beställa en enkel tapa och ta ett glas vin.

Här finns inget behov av att sitta ner och beställa vid bord eller läsa menyer. Det är bara att tränga sig fram och beställa husets specialitet. Inom någon minut har man en fantastisk munsbit framför sig. Det kan vara champinjoner i vitlök, ett fat pata negra eller en tallrik med små utsökta grillade köttbitar. Efter att ha smaskat i sig biten är det bara att ge sig iväg till nästa ställe. Du fortsätter tills du är mätt...och kanske lite till.


Vinnarna från Rioja Sommelier Award: Camilla Hansson, Fredrik Lundgren och Kalle Kahn diskuterar en tapas förträfflighet med sin resekamrat Kajsa Bergqvist.


Kalle och Kajsa på väg in på ännu ett tapasställe på Calle Laurel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0