Världklass i Riojas startelva.

VM-festen är igång nere i Sydafrika. Såhär i fotbollstider vill vi inte vara sämre och presenterar därför Riojas egna VM-elva. Nedan kan ni läsa om världens förmodligen bästa vin-elva. Kan Frankrike, Tyskland, Chile, Sydafrika, Australien, Argentina, USA eller någon annan VM-nation ställa upp med en lika stark elva?



Målvakt
Roda I (73862) - Legendarisk trots sin unga ålder och som sedan debuten visat anspråk på att tillhöra den absoluta eliten.

Backar
Vänster: Egomei (94075) - Fått oförtjänt mycket kritik för att spela själviskt. En världsspelare som fått sitt stora, internationella genombrott.
Vänster mitt: Faustino 1 (2678) - Legendar med mångårig erfarenhet och stark känsla för sitt ursprung.
Höger mitt: Ramón Bilbao (6131) - Självklar för att få bredd på backlinjen. Ung, snabb, snyggt förpackad och en spelare med framtiden för sig.
Höger: Enopion (95981) - Överraskningen som redan, bara något halvår efter debuten på den internationella arenan, ses som ett av de starkaste korten i hela laget.

Mittfällt
Mitt-mitt: El Puntido (90003) - Spelar en avgörande roll för framgångarna med sin självsäkra men ändå lyhörda attityd.
Mitt-vänster: Baigorri (95400) - Den hårdföra basken som efter bara några säsonger lyckats skapa sig ett namn som elegant och hårdför kantspelare i en och samma skepnad.
Mitt-höger: Baron de Ley (87949) - Ung, pålitlig, mycket modern i sin stil men med tydligt ursprung som gör denna högermittfältare unik.
Höger: Torre Muga (73710) - Reslig, erfaren, mångårig aktör på den internationella banan, inte minst för sin längd. Samtidigt elegant och med en närmast osviklig känsla för stabilitet.
Vänster: Marqués de Riscal (2573) - Spektakulär kropp, både modern och traditionell i sin spelstil. Ett bra exempel på hur laget lyckats med generationsskiftet.

Anfall
Fincas de Ganuza (94121) - Lika mycket en överraskning som självklar. Här hittar vi klass, spelöverblick och en oöverträffad förmåga att hitta målet.

Coach
Castillo Ygay Gran Reserva Especial (2501) - Erfaren, listig, orubblig, elegant och närmast helgonförklarad, från legendariska årgången 1970. Så mycket finess och erfarenhet i en och samma gestalt är svår att finna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0