Dagbok från Rioja del 5: Skinkor i överflöd

Rioja är en vinregion i första hand, men det är också ett gastronomiskt distrikt med många utsökta egna produkter och råvaror. Bland annat tillverkas mycket lufttorkad skinka och olika korvar här. Och det är just en sådan producent vi besökt idag.

Den spanska lufttorkade skinkan är kanske inte lika välkänd som den italienska, men enligt många är den överlägsen i kvalitet. På Hijos de José Martinez Somalo står vi med gapande munnar inför överflödet av skinkor som hänger på lagring. De levererar årligen över 300 000 skinkor till sina kunder (det räcker så att varje person i Rioja får mer än en skinka var). När den sjunde eller åttonde dörren öppnas och avslöjar ännu mer skinka kan vi inte riktigt greppa omfånget längre. Vi konstaterar att det är löjligt att vi köper små, dyra paket med 5-6 skivor i butiken, medan man här nere har en hel skinka stående hemma till vardags.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0