Dagbok från Rioja del 3: ”Ja, nu mår man ganska bra.”

Vi kryssar omkring i Rioja och börjar med att besöka bodegas Navajas som erbjuder en grundlektion i klassisk Rioja. Från de enklaste vita vinerna från förra året till de vällagrade och silkiga Gran Reserva-vinerna med många år på nacken. Därefter tar vi oss till restaurangen Venta di Moncalvillo där vi förutom en högklassig lunch får prova på flera sorters olivolja från Rioja.



Vi hamnar även i den södra delen Rioja Baja, där Sverigekändisen Baron de Ley huserar. Här smakar vi oss igenom förra årets skörd, direkt ur vintankarna. Det är självklart unga viner fortfarande, men de olika druvsorterna visar redan upp stor variation och potential. Vi passar även på att prova hela sortimentet från Baron de Ley, bland annat ett vin där de lyckats få in alla de sju klassiska druvorna i Rioja: Tempranillo, Garnacha, Graciano, Mazuelo, Viura, Malvasia och Garnacha Blanca.



Vi rullar hemåt till hotellet nöjda och lite trötta. Från baksätet på minibussen hör jag en medresenär andas ut och säga: ”Ja, nu mår man ganska bra”.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0