Kvalitetsfokus på Luis Cañas

Sista anhalten för dagen blev Bodegas Luis Cañas. En bodega fullkomligt besatt av kvalitet. Deras filosofi, som präntas in i alla arbetare av den mycket raske 82-årige grundaren Luis Cañas, är att vinet till stor del skapas på vinodlingarna. Får de inte toppkvalitet på sina druvor säljer de dem hellre vidare i bulk än riskerar att göra ett vin som de inte är fullkomligt nöjda med.

Resultatet blir också fantastiska viner, om än i små mängder vissa år. Detta är en typiskt modern bodega i Rioja. De satsar på hård selektering av druvorna, de äger sina egna vinodlingar, de låter vinet lagras på franska ekfat och vinerna är väldigt fruktdrivna.

Den entusiastiske marknadschefen José Miguel Zubia guidade oss igenom vinerna som höll en mycket jämn och hög kvalitet. Diskussionen efter provning gällde huruvida det var prestigevinet Hiru eller det rena Gracianovinet Amaren som var provningens höjdpunkt.


Luis Cañas, 82 år ung, jobbar fortfarande varje dag i sin vingård.



Koncentration vid provningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0