Kött

I Rioja kan man sitt kött. Här kretsar den mesta matlagningen kring just proteindelen av tallriksmodellen. Kolhydraterna får stå tillbaka när Riojas kockar bjuder på de läckraste köttbitarna man kan tänka sig.

Ikväll åt vi på Asador Egües, ett slags steakhouse i spansk tappning. Kocken står mitt i restaurangen med flera grillar igång och en sanslös massa kött som steks till perfektion. Vi började dock med lite blandade smårätter. Bara Riojaklassiker: skinka, paprika, små chilifrukter och helt fantastiskt smakrika tomater. De torra, träiga tomaterna man hittar på snabbköpet i Sverige kändes långt borta.

Allt detta serveras så naturligt som möjligt, bara lite olja och salt för att höja smakerna. För det är ju så, har man riktigt bra råvaror behöver man sällan krångla till det speciellt mycket. Detta synsätt är återkommande i Riojas matlagning.

Efter förrätterna serverades äntligen det vi kom hit för, köttet. Och vilket kött... Hela tallrikar med nötkött så mört att det nästan smälter i munnen. Detta ackompanjerades endast av lite grillade paprikor, några salladsblad och så mild, nästan söt lök. Det här är himmelriket för en köttälskare.Läs också om besöket på Michel Jamais blogg - Cafe Rotsunda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0