Kött: del två

Kvällens middag gick i samma tecken som gårdagen. Vi hamnade på Taverna de Heredias, en enkel restaurang med fantastiska råvaror. Vi guidades av José Luis Benítez, generaldirektör för Riojas exportråd. Han frågade oss om vad vi ville ha. ”Deras specialitet” svarade vi. Nu visade det sig att restaurangens specialitet var i princip allt de hade, "de är bra på allt" som José Luis sa. Det rör sig alltså inte om någon komplicerad meny utan raka, enkla rätter lagade med kärlek. Exempelvis fick vi som förrätt en skål tomater med olivolja. Och det var med tårade ögon vi högg in på de söta, röda smakbomberna. Fantastiskt.

Självklart fick vi även här vår beskärda del av kött. Fantastiskt mört och så, så gott. Till maten drack vi fyra viner som var väldigt olika sinsemellan, men alla mycket välgjorda och goda. Vi började med det unika vita vinet Viña Tondonia Reserva 1990. Ett vin i en stil bara görs på bodegan Lopez de Heredia. De lagrar sina vita viner (och även de röda) längre än någon annan och får på så sätt ett vin som inte smakar som något annat. Spännande och kul.

Vi fortsatte med att jämföra det supermoderna vinet Roda I och det klassiska Prado Enea Gran Reserva från bodegas Muga. Sedan la vi oss mittemellan med familjen Egurens San Vicente. Alla tre vinerna är högklassiga, men på helt olika sätt.

Efter en avslutning med fattiga riddare, kaffe och en skvätt Orujo (Spaniens svar på Grappa) gick vi återigen mätta hem genom den ljumma Logroñonatten.Läs också Michel Jamais syn på besöket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0