Casa Primicia

Efter El Coto slussades vi vidare av vår förträfflige taxichaufför till Bodegas Casa Primicia i Rioja Alavesa. Ett familjeföretag som värnar mycket om sin och även staden Laguardias historia. Vi började med att åka upp bland deras vinodlingar där de har ett litet besökshus med en fullkomligt häpnadsväckande utsikt över Rioja och bergen Sierra Cantabria.

På schemat stod lunch och uppe bland vinstockarna bjöds vi på Riojaläckerheter som sparris, chrorizo och pata negra. Dock visade det sig att detta inte var den utlovade lunchen utan mer ett mellanmål, men mer om det senare.

När vi lämnat vinplantagen och anlänt till Casa Primicia som ligger inne i staden Laguardia provade vi oss igenom deras olika viner. Bland annat en spännande satsning på serie endruveviner med Riojas klassiska röda druvor: Tempranillo, Garnacha, Graciano och Mazuelo.

Därefter dukades den riktiga lunchen upp, vi som trodde att vi fått tillräckligt tidigare. Vi bjöds på den klassiska Riojarätten Patatas Riojanas, vilket är en gryta med chorizo, potatis och paprika. Detta följdes av en mycket god köttgryta på oxkind och allt avslutades med en matig ostkaka.

Nu började sommeliererna se febrigt mätta ut och vi tog en promenad genom Laguardias medeltidsgator på väg mot nästa bodega.


Oskar inspekterar Primicias druvor.Patatas Riojanas - husmanskost på spanskt vis


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0