Bland stenarna vid Finca Valpiedra

Dagens andra besök gick till Finca Valpiedra. En ganska ung bodega som tillhör familjen Martinez Bujanda och har sprungit ur den äldre och i Sverige välkända bodegan Conde de Valdemar. Finca Valpiedra bestod ursprungligen bara av steniga vinodlingar (Valpiedra betyder också "den steniga dalen) som levererade druvor för att göra Conde de Valdemar-viner. Men kvaliteten på druvorna var så hög så det bestämdes att de skulle användas för att göra ett eget vin, med enbart druvor från Finca Valpiedras vinstockar.

Idag är Finca Valpiedra en fräsch och modern bodega som gör två mycket intressanta viner. Finca Valpiedra och även Cantos de Valpiedra. Båda vinerna är typiska exempel på moderna Riojaviner. Väldigt fruktdrivna och gjorde på druvor från en och samma vingård.


Bland Finca Valpiedras vintunnor råder en nästan kyrklig stämning.


Marta Martinez Bujanda kommer från en släkt med långa anor inom vinbranschen. Hon guidade oss runt i vinodlingarna och bodegan. Dagens största överraskning var troligtvis att det gamla hårdrocksbandet Manowar nyligen besökt bodegan och signerat ett par flaskor. Att hårdrockare är vinkonnässörer var något nytt.



Därefter bjöds vi på en magnifik fyrarätterslunch med tillhörande viner. Efter bland annat en tallrik blandade grönsaker och en väl tilltagen bit lamm satt vi mycket mätta och belåtna kvar vid bordet, njöt av utsikten mot Sierra Cantabria och smuttade på de olika vinerna. Till slut var det dock dags att röra på sig så vi gick ut i den gassande solen och styrde kosan mot nästa besök.


Finca Valpiedra ligger mycket vackert precis bredvid Riojas stora flod Rio Ebro.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0