SM i spansk vinkunskap

Den 21:a oktober hölls SM i spansk vinkunskap för åttonde året i följd. Fyra lag, bestående av tre personer var, mätte sina kunskaper i spanska viner. Bland de tävlande fanns hela fem tidigare vinnare av Rioja Sommelier Award: Emil Persson och Totte Steneby som vann 2007 och 2008 tävlade för sommelierlaget och 2009 års vinnare Erica Sattler, Oskar Andreasson och Carin Simonson representerade Gustibus sommelierskola.

 

Frågorna var många och kluriga men den kunniga juryn (bestående av vinskribenten Jan Holmström, vinutbildaren och sommelieren Ia Orre Montan och Sören Polonius, chefssommelier på F12-gruppen och Sveriges representant i sommelier-VM nästa år) kunde efter en stunds överläggande utse en vinnare. Det blev Systembolagets lag som knep förstaplatsen framför sommelierlaget.

 

Efter den rafflande tävlingen bjöds det på en buffé med goda tapas och ännu godare viner. Systembolagets vinnarlag fick – förut tapas, vin och blommor – även en resa till valfritt vindistrikt i Spanien. Där kan de öva upp sina kunskaper i spanska viner inför nästa års tävling. Återstår att se om de väljer att åka till Rioja.

 

/Juan-Pablo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0