Ingen mat utan vin, inget vin utan mat

I Rioja brukar man säga att ett vin som inte passar till mat har ingen framtid. Maten är lika viktig som vinet. Det är synergier man är ute efter. Och igår hade jag just en sådär totalupplevelse här i Rioja. Jag njöt av Rioja Altas underbara viner som Baron de Oña, Ardanza,  904:an och 890:an, riktigt fina klassiker.

Sedan kom tapasen in:  jamon, croquettas, champinjoner kokta med chorizo, magoldinlindad skinka i ett litet friterat paket, ansjovis med syltad pappricka, köttfärsfyllda paprikor och den krämiga tortillan. Vilken smaksensation. Skinkan med 890:an, champinjonerna med Ardanzan, och paprikorna med 904:an. De vet vad de gör i Rioja.

/Ylva


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0