Rioja Sommelier Award 2011

Femårsjubileum och den svåraste och största upplagan någonsin. Visst var vi lite nervösa strax innan allt var på plats. Men vilken succé det blev!

Det var fullsatt till sista plats när lagen från Grythyttan. Gustibus och restaurangakademien gjorde upp om vinsten i Sveriges störst och viktigaste tävling för sommelierstudenter.

De tre lagen gjorde en fantastiks insats. Först klarade de av ett svårt teoretiskt test och sedan sattes de på prov med fyra uppgifter på scen. Det längsta strået drog Grythyttan som blev årets mästare Rioja Sommelier Award 2011.

Ett stort tack till lagen, den kunniga och engagerade juryn (flygande vinmakaren Lars Torstensson, vinjournalisten Gunilla Hultgren Karell och mäster sommelieren Fredrik Horn), den fantastiska tävlingsledaren Mercedes Bachelet (restaurangchef på Le Rouge och tidigare vinnare) och Totte Stenby (tidigare vinnare och ansvarig för det teoretiska provet). Och självklart till alla importörer som bidrog med 21 toppviner, den högljudda och glada publiken och personalen på Hotellet.Juryn tittar fram


Det minglades frisk innan tävlingen startade. Här syns bland annat jurymedlemmen Fredrik Horn och Mario Moroni, chefssommelier på Pontus!


Helt fullsat när det var dags att starta tävlingen.

(Alla bilder är tagna av Rikard Westman)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0