Med påsken runt hörnet

Påsken har blivit en av våra viktigaste högtider och sammankopplas starkt med god mat och dryck. Vad man äter till påskbordet har varierat över tid och mellan regioner och landskap. Men för de flesta är påsken förknippad med ägg, lax och lamm. Och vad passar bättre till lammet på påskbordet än en Rioja?

Anders Fagerström på Sydsvenskan rekommenderar till exempel en Campo Viejo Reserva 2006 till påsklammet och föredrar en gräddig potatisgratäng till. Mat & Vins Ulrika Karlsson och Camilla Settlin rekommenderar bland annat Montecillo Crianza medan Lars Torstenson föredrar Muga Reserva 2006 och hans egen skapelse Mazuelo de la Quinta Cruz 2009. Vilket vin föredra ni till påsklammet?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0