Erica Sattler - 2009 års vinnare

2009 ingick Erica Sattler i Gustibus vinnande lag i Rioja Sommelier Award. Nu driver Erica InVintage och bloggar på Fresh Magazine. Hon har varit vänlig nog att svara på några frågor om Rioja Sommelier Award och ge tips till årets deltagare.




Hej Erica,

Vad var det bästa med att tävla i Rioja Sommelier Award?
Specialkompetensen man fick med sig om ett av världens mest kända vindistrikt efter att ha pluggat Rioja dag och natt i några veckor.

 

Vad har du för tips till de som ska tävla i år?
Plugga, plugga och plugga! Sug in allt ni kommer över i litteratur, på vinsajter, tidningar och från branschfolk.

 

Har du haft nytta av att ha deltagit i Rioja Sommelier Award?
Absolut. Det är en väldigt bra början om man vill gå in djupare på hela den spanska vinkulturen. Dessutom syns man i media och kan skaffa sig bra och nödvändiga kontakter för framtiden.

 

Bästa minnet från vinnarresan till Rioja?
Bästa minnet? Svårt då hela resan var fullspäckad med fantastiska upplevelser, men tapasrundan på Calle Laurel är ett måste någon gång i livet, utsikten över den mäktiga floden Ebro från Finca Valpiedra och deras magiska vinkällare är också svår att glömma. Samt den makalösa provningen hos Luis Canas för att inte nämna den underbara maten, naturen och atmosfären.

Och slutligen…vilken är ditt favoritvin från Rioja?
Luis Canas "3 Hiru Racimos 2005" med sin enorma fruktkoncentration är fortfarande en favorit. Pagos Viejos Artadi 2005 med frukt, koncentration och franska fat är en annan modern Rioja som kommer att bli fantastisk om några år. Ett vin som är mycket prisvärt är Baron de Leys Club Privado 2004 som alltid borde finnas hemma. Ett vitt vin som slår det mesta är Baigorri Blanco 2005. Elegant och balanserat i fransk tappning.


Kommentarer
Postat av: Heike

Önskar lycka till och att det nya teamet gör lika bra som Erica & co.

För min egen del har jag noterat vintippsen. Tack för det. :-)

2010-04-21 @ 20:22:11
URL: http://vinumdiligo.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0