Fina viner från Rioja

Väl tillbaka från Rioja vilade jag inte många timmar innan det var dags att visa upp mer vin. Rioja var i år huvudsponsor för Fine Wine tasting i Stockholm. En vinprovning för viner i det lite högre prissegmentet.

Vi hade med oss runt trettio olika Riojaviner, från de mest klassiska, via det lite svårplacerade mittensegmentet, till de absolut mest moderna. Besökarna fick en guidad resa genom Riojas otroliga utbud av ingen mindre än Sören Polonius, svensk mästare i sommellerie 2008 och Sveriges representant i Sommelier-VM 2010.

Sören visade på hur Riojavinerna utvecklats de senaste tio åren och att det görs riktigt bra viner i både klassisk och modern stil. Det är lätt att glömma bort de gamla trotjänarna när de flestas ögon riktas mot de nya spännande vinerna. Men det görs fortfarande fantastiskt goda viner av klassiskt Riojasnitt, runda, mjuka och perfekta till mat.

Ett mycket trevligt arrangemang, många besökare stannade länge vid Riojabordet och flera gick därifrån med en förnyad syn på Rioja. Alltid lika roligt!

/Tomas

P.S. Läs också vad vinbloggen Des Bons Vins skriver om provningen. D.S.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0