Restaurangakademien ska i år försöka försvara fjolårstiteln...

...med följande lag:

Einar Fredriksson: En svärmorsdröm till göteborgare som till vardags jobbar på på T-bar, Hotell Diplomat när han inte degogerar sjuttiotalschampagne med stor finness.

Rickard Nordgren: Stommen i laget. När vi andra var upptagna med att finna rätt balans mellan oboypulver och mellanmjölk, dissekera han garrigue-lager och förde diskutioner om det var lavendel eller vild rosmarin.

Gustav Hyllienmark: Exilnorrlänning som för sin frankofila vardag på Berns Bistro, där han bland karotter och Café de Paris-smör kan ses yvigt svingandes både lugg och ett antal pavor./RA

Lag Grythyttan är i full gång med teoriplugg och vinprovning

Lag Grythyttan fortsätter att vässa smaklökarna med blindprovning av klassisk stil vs. nystil. Se desperationen i våra blickar då vi för tredje gången under samma flight stöter på korkdefekt. Nu hoppas vi att korkguden har tagit ut all sin vrede för vi har åtskilliga flighter och många sena kvällar kvar...

Fredens liljor


Stöd ditt lag på Facebook

Förra årets succé är tillbaka. Liksom förra året har vi i år en tävling för skolorna på Facebook. Alla tävlande skolorna har en egen "fan"-sida på Facebook. Den skola som samlar flest anhängare vinner ett fint pris!

2010-års tävling blev en kamp ända fram till målsnöret. Grythyttan lyckades spurta sig förbi Gustibus så tävlingens sista dag och vann därmed en stor - och mycket uppskattad - Riojafest. Skolans alla elever fick under en kväll tillgång till en Riojabar med ett tiotal viner, från de allra mest klassiska till de mest moderna.

Stöd ditt lag på Facebook. Du hittar sidorna här:
Grythyttans fan-sida på Facebook
Gustibus fan-sida på Facebook

Restaurangakademiens fan-sida på Facebook
Förra årets vinnare av Facebooktävlingen, Grythyttan, fick en Riojakväll

Snart dags för Rioja Sommelier Award 2011

Snart är det dags för årets Rioja Sommelier Award (RSA). Lag från Sveriges främsta sommelierutbildningar gör den 9 november upp om priset, som förutom äran består av en inspirationsresa till Rioja. Eftersom årets tävling går på hösten har vi bytt lokal. Från förra årets Och Himlen därtill till årets tävlingslokal Hotellet.

Det tävlande lagen lägger ner många och hårda timmar för att på kort tid lära sig allt om svenskarnas kära Rioja-distrikt. Här på bloggen kommer ni kunna följa händelser bakom kulliserna, få inblick i hur lagen pluggar men också uppföljning från tidigare års deltagare. Vi ses!

RSS 2.0