Telefonprovning

Vinkällans lag testar nya spännande vinprovningar via telefon. En högtalartelefon i Stockholm och en vanlig telefon i Skövde fungerar riktigt bra att prata genom när man provar viner och diskuterar fram lämpliga matförslag. Förmodligen ett ovanligt men inte alls dumt sätt att vinprova!

Hälsningar
Vinkällan

Skvalpande i glasen

I torsdagskväll prövade vi klassiska Crianzor av olika kvalitetsnivå. Nu har vi provat vin varje dag i två veckor och metodiken klarnar mer och mer.

I fredags har vi föreläsning och provning av Champagne, och både Krüg och Salon skvalpade i glasen. Champagnelektionen följs upp på måndag då får vi lektion av Mischa Billing. Vi längtar och Christer tar en sömntablett för att kunna sova utan kalla autolyssvettningar och mogen BdB i tankarna.

Team Grythyttan

Gustibus första blogginlägg

Vi måste väl börja med att erkänna att inte någon av oss i lag Gustibus är urtypen för en bloggare, men någon gång måste vara den första! Vi hade ifrån början en strategi att vara lite anonyma men nu släpper vi sekretessen efter att ha varit på Vinordic och studerat en del av vårt motstånd! Men besökets vikt på Vinordic låg naturligtvis i att hos alla underbara leverantörer prova så mycket vin som möjligt ifrån Rioja, vi tackar återigen! Även om vi är splittrade inom laget, geografiskt menar jag då, så inhämtar vi enorma mängder information ifrån olika källor parallelt med att vi träffas på Många  lediga stunder för att slipa den sensorik (tack Anders och Boa) som redan tidigare var knivskarp, se upp i andra delar av landet! Vi kan väl avrunda med att önska våra motståndere lycka till för det kan ni komma att behöva! Varma hälsningar till er alla och då främst till alla våra fans på Vi som håller på Gustibus!


Hälsningar Gustibus

 Tredje inlägget: Restaurangakademien

Två av fyra lag har redan bloggat, och vi vill inte vara sämre.

 

Vi är redo, vid god och fullskalig vigör, förväntansfulla och ivriga att anta utmaningen inför tävlingen den 12 maj. Idag var första gången vi på allvar provade ett lite bredare spektrum av viner blint, tidigare har vi haft alla viner öppet och fokuserat på en vintyp/stil/område/årgång/druvsort åt gången. Givetvis är det svårt, inte mist med tanke på den stilistiska mångfald som råder, men samtidigt mycket givande och stimulerande.

 

Snabb presentation av oss:

 

Camilla Hanson

Lagets enda dam, tillika vinsamlare och stor vinälskare. Nämn ett Grand Vin från en bättre årgång, en super-Bourgogne eller en premium Napa (som helst är omöjlig att få tag på) – hon har den, hon har druckit den och hon vet hur den smakar.

 

Fredrik Lundgren

Krögare och mästerkock. Kan köket och kan smaker. En klippa med koll på både mat och vin.

 

Karl Kahn

Systembolagsomyndig men glad ändå. Arbete på Restaurang Pontus! och Vinkällaren Grappe ger kompletterande kunskap och bred insikt i vinets värld.

 


Andra inlägget: Grythyttan

Efter prestigeprovningen av Riojaviner förra veckan kan vi konstatera att vi är oerhört taggade inför utmaningen - Rioja Sommelier Award 2010.

 

I lördags fick vi specialundervisning hos Carl Jan Granqvist på Saxå Herrgård, efter att i fredags haft en hård dag av ansenlig mängd fruktdestilat på schemat. Vi har säkert hundra böcker framför oss nu och vi ser verkligen fram emot att idag kunna börja penetrera denna värdefulla kunskapskälla. Telefonerna är avstängda och vår enda kommunikation med omvärlden är fan-sidan på Facebook.

 

Tävlande i team Grythyttan är:

 

Miguel "Spanjoren" Cruz. Vinguru med förkärlek för biodynamiskt odlad rucculasalad.

Hans "Brewmaster" Engström. Pilsnergubbe utan extranyckel till sin lägenhet.

Christer "Sabeln" Cederbom. Finsmakare och avdankad skivspinnare.

 


Första inlägget: Vinkällan

Nu har uppladdningen inför årets Rioja tävling börjat! Alla i vårt lag har börjat läsa på och fördjupa sig i Rioja och dess mat- och vinkultur. I tisdags hade vårt lag sin första gemensamma provning där vi fick prova 5 stycken Tempranillobaserade Riojaviner från de olika deldistrikten Alavesa, Alta och Baja. Det var väldigt spännande att se vilken enorm skillnad det är dem emellan trots att alla är baserade på Tempranillo. Framöver kommer vi fortsätta med vår fördjupning individuellt och vi ska träffas om två veckor för att prova fler viner och sammanställa det vi kommit fram till.

 

Med vänlig hälsning

 

Filip Samuelsson
Erik Casterud
Karin Hammerby


RSS 2.0