Tredje inlägget: Restaurangakademien
Två av fyra lag har redan bloggat, och vi vill inte vara sämre.
Vi är redo, vid god och fullskalig vigör, förväntansfulla och ivriga att anta utmaningen inför tävlingen den 12 maj. Idag var första gången vi på allvar provade ett lite bredare spektrum av viner blint, tidigare har vi haft alla viner öppet och fokuserat på en vintyp/stil/område/årgång/druvsort åt gången. Givetvis är det svårt, inte mist med tanke på den stilistiska mångfald som råder, men samtidigt mycket givande och stimulerande.
Snabb presentation av oss:
Camilla Hanson
Lagets enda dam, tillika vinsamlare och stor vinälskare. Nämn ett Grand Vin från en bättre årgång, en super-Bourgogne eller en premium Napa (som helst är omöjlig att få tag på) – hon har den, hon har druckit den och hon vet hur den smakar.
Fredrik Lundgren
Krögare och mästerkock. Kan köket och kan smaker. En klippa med koll på både mat och vin.
Karl Kahn
Systembolagsomyndig men glad ändå. Arbete på Restaurang Pontus! och Vinkällaren Grappe ger kompletterande kunskap och bred insikt i vinets värld.