Dagbok från Rioja del 1: ”Så enkelt, och så gott”

Jag befinner mig i Rioja. I fyra dagar ska regionen få visa upp sig på bästa vis både ur mat och vinsynpunkt. När man landat i Bilbao, åkt den slingrande vägen genom det dramatiska landskapet och landat i Riojas huvudstad Logroño så kurrar magen ordentligt. Då är det skönt att ge sig ut på den nästintill legendariska tapasgatan Calle Laurel.

Det bästa med tapaskulturen är att det är oerhört avslappnat och opretentiöst. Och i Rioja krånglar man inte till det. Varje liten bar på Calle Laurel har sin specialitet som de genom många år förfinat till perfektion. Det är sagolika vitlökschampinjoner, läckra korvar, små mackor med enkla pålägg och så den alltid lika fantastiska skinkan. Allt sköljs ner med små glas av enklare viner, gärna lätt kylda och helt perfekt för tillfället.

Gång på gång utbrister mina medresenärer mellan tuggorna: ”Så enkelt, och så gott!”. Och det är vad det handlar om; bra råvaror och inget krångel.






/Tomas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0